Ståendes bakom en receptionsdisk

Jag var i fredags på ett företag som jobbar med försäljning av reservdelar till släpvagn och husvagnar, det jag letade efter var en ny kulhandske till min släpvagn. Det var inte svårt att hitta en kulhandske, det svåra var att välja ut exakt vilken kulhandske som passade bäst till min släpvagn. Det blev till slut en kulhandske med en diameter på 50mm och en totalvikt på 1200kg. Med kulhandsken i ena handen och plånboken i andra gick jag mot kassan. På vägen mot kassan fastnade mina ögon på någonting som jag trodde jag aldrig skulle se med mina egna ögon. Ståendes bakom en receptionsdisk stod en modell av en Volkswagen buss i 1:16 skala. Bussen var tvåfärgad, toppen var vit och botten var ljusblå. bussen måste ha varit restaurerad nyligen då den inte hade några skador eller missfärgningar. Hjulen verkade även dem helt nya, med ögonmått var de fyllda med precis lagom mycket luft. Fönsterna på bussen glittrade i strålkastarljuset, de putsas förmodligen varje eller varannan dag. Bussen var förmodligen från början en leksak till ett barn men har med tiden blivit mer ett utställningsobjekt än leksak.

Efter att jag hade glott en bra stund på bussen fortsatte jag gå mot kassan. Väl framme vid kassan betalade jag, sa hejdå till kassörskan och gick mot utgången. På väg ut tog jag en omväg förbi Volkswagen bussen, efter en stund gick jag mot utgången och min bil.