Suget efter smarta saker under virustider

Vad gör man när ett virus härjar och stoppar upp hela världen? Ja, förutom att, som det känns, nästan kollat igenom hela Netflix och YouTubes utbud har det gett mig en chans att stanna upp och utforska andra delar av livet. Ett särskilt roligt intresse har varit att kolla på och köpa roliga, uppfinningsrika och praktiska produkter som jag inte visste fanns (eller visste att jag behövde 🙂 ). Det finns överraskande många smarta saker där ute.

Mina favoriter inom kategorin praktiska och finurliga produkter

Nedan listar jag min topp-fem utan inbördes ordning:

  • Portabel ölkran med kylande isfunktion. Drömfyndet i Corona-tider! Det finns inte längre någon bortförklaring till att inte undvika fullpackade uteserveringar
  • Aircouch, uppblåsbar luftsoffa/luftsäng. Jag såg dessa på stranden redan förra året. Extra smidigt nu när man gärna vill hitta en avskild plats att ligga på
  • Mikrovågsrengöring, definitivt den mest överraskande produkten jag upptäckt. Typiskt exempel på en produkt man inte vet att man behöver förrän man ser den.
  • Fängelse för mobiler, mobillådan blev inte årets julklapp utan anledning. Mer tid att umgås, meditera, laga mat och gå promenader!
  • Spårare / sökare /detektor, denna produkt är guld värd för en tankspridd person. En sändare i nyckelringen och sedan en kontroll med knappar som gör att sändaren låter. En produkt som jag själv gärna hade uppfunnit om jag inte var upptagen med att varva Netflix och Youtube.

Detta är bara några få exempel på alla smarta saker som kan hittas.