Bra MC handskar

Vad tycker du kännetecknar ett par bra MC handskar om du får lov att välja? Jag själv föredrar ett par som smiter åt ganska bra, och de ska vara i skinn med förstärkta fingrar, alltså skydd över knogar och leder. Men dom får inte vara stela utan ska vara ganska böjbara och mjuka i skinnet. Det är faktiskt värt ett par extra hundralappar för att få tag i ett par bra MC handskar för annars kommer i alla fall jag att reta mig på att dom inte är bekväma. Jag har tre olika par MC handskar som är tänkta att vara bra på olika sätt.

Tre olika MC handskar

Jag har ett par MC handskar som är tänkta att ha om jag åker MC när det är lite kallare, typ tidigt på våren och senare under hösten. Dom är både längre och kraftigare än de båda andra och tyvärr blir dom också både klumpigare och otympligare då. Jag har väldigt sällan använt dom ska jag medge, men å andra sidan så åker jag inte MC särskilt ofta på just tidig vår och sen höst. De flesta MC turerna blir ju under sommaren eller sen vår, när underlaget på vägarna är bättre. Helst ska dom vara sopade för att undvika en omkullkörning i grus och löv.

MC handskar till sommaren

Under sommaren har jag ofta mina tunnaste MC handskar som inte är helt i skinn, därmed blir dom också svalare än om dom hade varit enbart i skinn. Dom är väldigt sköna att ha på och det är väl inte så konstigt att det blir bättre och smidigare att ta på sig handskarna ju tunnare dom blir. Dessa handskar är jag väldigt förtjust i och dom använder jag säkert 90% av tiden som vi åker MC. Övriga MC handskar ligger i garderoben och bara väntar på sin tur.