En LED ramp fixar ett bättre ljus i mörkret

En LED ramp ger dig ett kraftigt och pålitligt ljus ute på vägarna när mörkret lagt sig. Du kanske vill ha ett starkare ljus på din bil, lastbil eller något annat arbetsfordon du använder. Fördelen med LED ramp är ljuset såklart; ett mycket kraftfullt ljus som stärker belysningen. Men den är även relativt diskret att montera och smälter ofta in. Sen ökar såklart säkerheten vid mörkerkörning när du har ett extra starkt ljus som lyser upp färdvägen.

Energisnåla ljusramper med kraftigt ljus har blivit allt mer populära bland många förare. När du skaffar en LED ramp är det bra om du kollar så att den även är anpassad för vårt nordiska klimat, som kan vara lite kallare och blötare än i andra länder. Livslängden på extraljusen är också en viktig aspekt, du vill väl gärna att belysningen håller ett par år?

Vad ska man tänka på vid val av en LED ramp?
Spridningsvinkeln är något som styr hur ljuset kommer spridas. Om du kör mycket på raka landsvägar kan en spot med rakt och långt ljusfokus vara relevant i just ditt fall. Om du sitter och rattar en grävmaskin är du nog mer intresserad av en ljuskälla som har ett bredare ljus och lyser upp området där du jobbar.

Andra viktiga faktorer är optik, reflektor och IP-värde. Detta kräver lite mer kunskap så rekommendationen är att du kontaktar en återförsäljare av extraljus kring detta. Då kan de gå igenom skillnaderna mellan olika ljuskällor, vad du ska tänka på och vilka prisklasser produkterna finns i.

När du är ute och kör är det viktigt att se vägen tydligt. Det är inte alltid bilens helljus räcker, då kan det vara värt att lägga lite extra pengar på kvalitetslampor som stärker upp ljuset mer. Det finns allt från vanliga extraljus, xenon-ljus, extraljus med halogenlampor och de populära LED ramperna vi nämnt