Trampa eller inte trampa?

Vill du komma igång med träningen? Många försöker starta upp sin träning med ett gymkort, dock blir det ofta just bara ett gymkort och man startar aldrig igång träningen. Anledningen är väl som ofta lathet och ett lågt intresse till träning. Man är lite för bekväm för att orka ta sig till gymmet.

Om du bor inom 1-2 mil från jobbet kan cykling vara ett bra alternativ. Fördelen med att cykla idag är att du kan få hjälp att ta dig fram. Elcykel stavas lösningen när du vill starta igång cyklingen till jobbet. Du väljer själv när cykeln ska starta igång sin elmotor och transportera dig fram utan att du behöver trampa. Du kanske undrar vilken nivå en elcykel hastighet kan nå? Det skiljer sig mellan olika modeller vilken hastighet en elcykel kan uppnå, men räkna med att du kan susa fram i 30-50 km/h när batteridriften tar över makten på din stålhäst.

Kollegan köpte en elcykel för 2 månader sedan, hon gillar verkligen cykeln och använder den till jobbet nästan varje dag. Under vinterhalvåret kör hon dubbdäck på cykeln. Dubbdäcken gör det möjligt att cykla även när det är halt underlag, jag är dock lite skeptisk och vill själv testa innan jag är helt övertygad.

Själv har jag en gammal damcykel som assisterat mig under ett par somrar.  Den börjar bli lite sliten men ska nog hålla några år till. Det är dags att byta ut cykeldäcken i år, jag tror det blir en sväng till cykelverkstaden för att lösa detta.

Nästa år är jag inställd på att köpa en ny cykel som jag ska ha till träning. Kommer cykla till matvarubutiker och till jobbet samt även köra lite extra träning på helgerna. Det blir cykling på vägen och inte i skogen.