Med ett truckkort får du rättigheten att ratta en truck

Med ett truckkort får du möjligheten att köra en truck. Truckkortet är ett bevis på att du genomgått och klarat av en förarutbildning. Det är numera ett lagkrav att du måste ha ett förarbevis för att få köra en truck.

När du väljer en truckutbildning ska du tänka på att hitta en utbildare som följer truckläroplanen som finns uppsatt av arbetsmarknadens parter. Det är bra om du kollar så att utbildarna själva har en gedigen erfarenhet av att köra eller jobba med truck som fordon. Sen är det rätt bekvämt om inte kursen ligger för långt bort från där du bor, många utbildningar hålls idag i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö.

Under din truckutbildning har du teoripass och praktiska övningar med truck. På kursen kommer du lära dig att lasta, transportera och lossa gods från en truck. Körövningarna är viktiga för att du ska få erfarenhet och förstå hur fordonet fungerar under körning. En lärare kommer instruera dig hur du ska köra trucken för att ha en så hög säkerhet som möjligt och undvika kollisioner eller andra risker.

Många företag låter anställda gå en truckkurs för att de vill öka säkerheten för sina anställda och höja
kompetensen hos personalen som kör truck inom bolaget. Som privatperson är en truckkurs ett bra sätt att uppdatera sin färdigheter att köra och hantera truckar. Om du söker jobb är det en väldigt bra att inneha just truckkort. Det finns väldigt mycket lediga jobb inom lager & industri. Personal som kan köra truck är mycket eftertraktat. Smidigaste sättet för dig att hitta lediga jobb är via bemanningsbolagens hemsidor, där kryllar det ofta av truckjobb. De flesta jobben finns ofta i storstäderna, men om du på egen hand kontaktar bolag kan du även hitta lagerjobb på mindre orter.

Det finns även en hel del truckjobb i grannländerna. Norge är ett exempel och du hittar även dessa tjänster smidigast online via hemsidor som utannonserar jobb.